Produkter

Mexican är den milda men väldigt smakrika såsen. Med en tydlig smak av spiskummin är den ett givet inslag till din tacobuffé. Droppa gärna på lite Mexican på ditt nykokta frukostägg och till fisk. Tänk på att det är du själv som avgör vad våra såser passar till. Vi ger några förslag på vad vi använt våra såser till.

 

Innehåll: Spansk peppar, habanero,äppelcidervinäger, ingefära, kryddor, salt

Styrka 1/10. Omskakas. 100 ml

 

Sriracha, klassisk men komponerad på vårt eget vis. Mer vitlök och fokus på olika smaker i kombination, gör Sriracha till den perfekta kompanjonen till dina pastarätter, grillat och sallader. Även Sriracha är mycket god till äggrätter.

 

Innehåll: Spansk peppar, habanero, fisksås, ättika, vitlök, socker, salt.

Styrka 3/10. Omskakas. 100 ml

 

Red Habanero är den personliga såsen med en lång frisk chilismak för att sedan fyllas av hetta. Inte för mycket och inte för lite utan en perfekt balans av hetta. Till grillat, droppa ner i soppor, i pastarätter, falukorv, egentligen till vad som helst. Prova gärna vår egna oväntade favorit att droppa över Red Habanero över din lagomt mjuka vaniljglass. Vi använder alltid Red Habanero när vi gör Micheladas.

 

Innehåll: Röd habanero, röd spansk peppar,äppelcidervinäger, rörsocker, salt

Styrka 4/10. Omskakas. 100 ml

 

Yellow Habanero är vår peppriga kompis och en av våra 2 gula såser. Efter friskheten av chili kommer ett sting som bjuder upp till överaskningar. Yellow Habanero är lite mer stark än het. Användningsområdet är brett men några personliga favoriträtter med Yellow Habanero är i sallader, pastarätter, i kalla såser till fisk och givetvis till glass.

 

Innehåll: Gul habanero, gul spansk peppar,äppelcidervinäger, rörsocker salt.

Styrka 5/10. Omskakas. 100 ml

 

Red American är den sås vi arbetar längst med. Efter beredning och smaksättning så låter vi den mogna i 3-6 veckor innan vi kokar den. Fermenteringen (mognadsprocessen) gör att såsen blir mjuk och mustig. Hettan som finns i såsen kommer smygande och är behaglig i alla tillfällen. Red American tål att användas i alla sammanhang där man vill ha extra hetta.

 

Innehåll: Röd habanero, röd spansk peppar, äppelcidervinäger, salt. Fermenterad

Styrka 4/10. Omskakas. 100 ml

 

Smokey Habanero är vår starkaste sås. Först röker vi Habaneron med Pecanspån för att sedan koka den tillsammans med silverlök och vitlök. Resultatet blir Smokey Habanero, en sås med kraftig röksmak följt av Habanerons tydliga karaktär och sen hettan. Smokey Habanero är producerad med 100 procent Habanero så den är starkt. Smokey Habanero gör sig väl som den är men även i kalla såser, i BBQ-såser, till ost, helt enkelt vid varje tillfälle när du vill ha röksmak och hetta.

 

Innehåll: Rökt gul Habanero, äppelcidervinäger, silverlök, vitlök, farinsocker, salt.

Styrka 6/10. Omskakas. 100 ml

 

 

 

Chiliquorice är vår chililakritssås anpassad för efterrätter. Den syrliga chilisåsen balanseras upp av saltlakritssirap och lakrits av högsta kvalitet från Kalabrien. Chiliquorice är redan utsedd till årets glass sås av oss. Chiliquorice passar även bra till frukt och andra desserter.

 

Innehåll: Röd Spansk peppar, äppelcidevinäger, rörsocker, lakritssirap, lakrits, salt

Styrka 2/10. Omskakas. 100 ml

 

 

 

STIRKAL är vår chililakritssås anpassad för mat. Vi använder samma chilibas som till Chiliquorice men med betydligt mer lakrits ger STIRKAL en lång eftersmak av lakrits. Den har en liten kärvhet, exakt som äkta lakrits gör. Lakritsen vi använder är lakrits från Kalabrien av högsta kvalitet. Till kött, grönsaker, färsrätter, skaldjur, fisk mm. Var inte rädd för att prova STIRKAL till andra saker.

 

Innehåll: Röd Spansk peppar, äppelcidevinäger, rörsocker, lakrits, salt

Styrka 2/10. Omskakas. 100 ml

 

 

 

Yellow American är tillsammans med Red American är den sås vi arbetar längst med. Efter beredning och smaksättning så låter vi den mogna i 3-6 veckor innan vi kokar den. Fermenteringen (mognadsprocessen) gör att såsen blir mjuk och mustig. Hettan som finns i såsen kommer smygande och är behaglig i alla tillfällen. Såsen är sötare i smaken än Red American. Även denna sås tål att användas i alla sammanhang där man vill ha extra hetta.

 

Innehåll: Gul habanero, gul spansk peppar, äppelcidervinäger, salt. Fermenterad

Styrka 4/10. Omskakas. 100 ml

 

 

 

Magnifusson. Mail: info@magnifusson.se Tel: 070-352 47 76