Vår produktion

Vår Produktion

URVALET


De chilisorter vi arbetar med är i huvudsak Spansk peppar och Habanero. Givetvis med både röda som gula frukter då de har olika egenskaper och  är väldigt goda att kombinera som att ha som de är.

Ibland så får vi tag på andra intressanta frukter t.ex 7 Pot Yellow eller Trinidad Scorpion och då gör vi tillfälliga produkter av de frukterna.

CHILINS EGENSKAPER


Chilin är av naturen väldigt fruktig och har en god sötma som framkommer lite olika beroende på hur man bereder dem. Den gula frukten är lite sötare än den röda och ofta är skalet hårdare på den gula frukten vilket gör att vi måste koka den lite längre för att kunna efterbearbeta produkten. Därför är de gula såserna ofta starkare än de röda. Pepparn löser ut mer under koktiden helt enkelt.

PRODUKTIONEN


Vår produktion är förlagd till Falu Fängelse som i dag drivs som ett vandrarhem. Där i köket tillverkar vi våra produkter, vi röker vår chili, kokar våra såser och tillverkar vår aioli. Chilin är noga utvald och är av hög kvalitet liksom alla övriga ingredienser. Lakritsen vi använder är högkvalitativt granulat från Calabrien i Italien. Vi producerar även Smokey aioli, Liquorice aioli, Srirachamayo och Picklad jalapeno men, de säljs inte i vår weppshopp då de är kylvaror.

De flesta av våra chilisåser är helt veganska så är du vegan så är det lätt att hitta hetta hos oss.

PRODUKTERNAS KARAKTÄR 


Våra produkter har en gemensam nämnare och det är smak! Vi sätter smaker före allt annat. När vi tar fram en ny smak så låter vi vår kulinariska frihet tala. Tankar omsätts till smak och smak omsätts till njutning. Vi producerar chilirelaterade produkter så de kommer alltid att vara mer eller mindre starka men, för oss är detta sekundärt.

DEN FÄRDIGA PRODUKTEN


Den färdiga produkten har ibland enkla namn som direkt anspelar på den frukt vi använt i produktionen, t.ex Red Habanero, Smokey Habanero och Trinidad Scorpion. Andra såser har namn där vi lekt med ord såsom Chiliquorice och Fängelserökt. Våra såser har lång hållbarhet och kan förvaras i rumstemperatur även öppen utan att det påverkar hållbarheten. Däremot så kan färgen komma att förändras över tid men, det är helt naturligt och det påverkar inte smaken.

I och med att vi inte använder några stabilseringsämnen så kan såserna skikta sig men, vad gör väl det när man har vetskapen om att det är äkta råvaror i produkterna.

Har du några frågor om våra produkter, tveka inte att kontakta oss.

Kontakta oss

Copyright © All Rights Reserved